Prachtige Overkapping in Breda: Het Verhaal Achter Ons Project

In de nazomer van 2023 hebben wij, Frik Timmerwerken, een mooie overkapping weg mogen zetten in Breda. In overleg met de klant en met onze kennis en kunde hebben we een prachtig project weten te realiseren.

 

Een overkapping met een budget tussen de 10.000 en 15.000 euro.

Een klant nam contact met ons op om de mogelijkheden voor zijn tuin te bespreken. De wens van de klant was een overkapping met opbergruimte. Na het opmeten van de beschikbare ruimte, stelden we een offerte op voor de klant inclusief sfeerimpressies en afmetingen. De klant was enthousiast en gaf akkoord. Op 4 september begonnen we met het project.

De basis van de overkapping

We begonnen met het bewerkbaar maken van de grond en het plaatsen van de betonpoeren waar het frame op komt te staan. Vervolgens maakten we het frame van de overkapping met douglas palen om de gewenste uitstraling te krijgen en zorgden we voor een stevige balklaag die het dak zal dragen. 

De afwerking van de overkapping

Toen het frame stond plaatsten we daarna het kozijn en het dakbeschot. Vervolgens plaatsten we ook het Zweeds rabat en de zelf op maat gemaakte poorten. Dit zorgde direct al voor het sterke kleurcontrast tussen het douglashout en de zwart Zweeds rabatdelen.

Om de overkapping bestand te maken tegen verschillende weersomstandigheden, plaatsten we een hoogwaardig EPDM dakbedekking die we afwerkten met daktrimmen. Ook zorgden we voor een goede afvoer van het hemelwater.

De afronding van de overkapping in Breda

Ten slotte plaatsten we een vloer die perfect aansluit op de uitstraling van de rest van de overkapping. Op de dag van oplevering was de klant meer dan tevreden en liet hij een 5-sterren review achter voor Frik Timmerwerken.

Daarmee komt dit project tot een succesvol einde en zijn we weer een tevreden klant rijker. Mocht u nu geïnteresseerd zijn in wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vooral contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vragen?